یکی از ابزارهایی که کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد، سنگساب است. دستگاههای سنگساب یا کفساب، انواع مختلفی را شامل میشوند که هر کدام دارای ویژگیهای منحصر به فرد خود هستند؛ با این حال تمامی آنها برای صاف و هموارکردن سطوح مانند کف و راهپله مورد استفاده قرار میگیرند. این ابزار شامل یک یا چند دیسک چرخان است که لایه بالایی آن، بتن یا سایر مواد را خرد میکند. در این مقاله قصد داریم به نحوه کفسابی راهپله با استفاده از این دستگاه و همچنین بررسی هزینهها و مزایای این روش بپردازیم. اگر قصد هموارکردن کف، محوطه و راهپلههای خود را دارید، با ما همراه باشید.
کفسابی پله چگونه انجام میشود؟
راهپلههای صاف و صیقلی نه تنها جذابیت و زیبایی ساختمان را افزایش میدهند، بلکه ایمنی بیشتری را برای ساکنان نیز تضمین میکنند. یکی از روشهای مؤثر برای رسیدن به این هدف، استفاده از دستگاه کفساب است. قبل از کفسابی راهپله، باید شرایط پلهها به صورت کامل مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال اطمینان از عاری بودن راهپله از هرگونه مانع یا مواد سست، اهمیت بسیار بالایی دارد. پاکسازی محلی که قصد کفسابی آن را دارید، از رساندن آسیب به دستگاه یا صدمات احتمالی در طول روند کار، جلوگیری میکند.
در مرحله بعد، راهپلهها از نظر وجود ترک یا سطوح ناهمواری که نیاز به توجه دارند، باید مورد بررسی قرار گیرد. پس از فراهمشدن شرایط، باید دیسک سنگساب مناسب انتخاب شود. انتخاب این دیسک معمولاً با توجه به نوع سنگ و مواد استفاده شده در راهپله و همچنین نوع دستگاه کفساب انجام میشود. پس از انتخاب دیسک مناسب، باید آن را به شکلی ایمن به دستگاه وصل کرد و تنظیمات ارتفاع آن را مطابق با شرایط راهپله، انجام داد.
اگر خودتان قصد انجام این کار را دارید، توجه داشته باشید که باید کفسابی را از یک نقطه شروع کرده و در مسیری مستقیم، آن را پیش ببرید. فشار یکنواختی را به دستگاه وارد کنید و سعی کنید تمام طول مسیر را با سرعتی ثابت، حرکت کنید. مراقب باشید زمان زیادی را در یک نقطه صرف نکنید زیرا ممکن است باعث ایجاد ناهمواری شود.
پس از انجام تمام مراحل، از یک جاروبرقی، طی یا جاروی دستی برای حذف گردوغبار و زبالههای ایجاد شده در حین سنگسابی استفاده کنید. در نهایت نیز با استفاده از یک درزگیر یا پولیش مخصوص پله، درزهای بین اسلبها یا شکافهای به وجود آمده را بپوشانید تا علاوه بر محافظت بیشتر از سنگ، ظاهر آن نیز بهبود بخشیده شود.
انواع دستگاههایی که با آنها کفسابی انجام میدهند
همانطور که گفته شد، دستگاههای کفساب ابزاری ضروری در پروژههای ساختمانی هستند که کاربرد بالایی در هموارکردن سطوح مختلف دارند. این دستگاه بر اساس نوع سطح، مکانیزم، سمباده و… دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آنها برای اهداف خاصی طراحی شدهاند.
دستگاههایی که برای کفسابی راهپله مورد استفاده قرار میگیرند، از نظر نوع برق مصرفی به دو دسته کلی تک فاز و سه فاز تقسیم بندی میشوند. تفاوت اصلی میان این دو نوع دستگاه، تنها سرعت اجرای کار است. از لحاظ نحوه طراحی دیسکها، تنوع دستگاهها کمی بیشتر میشود. یکی از انواع رایج، کفساب تک دیسکی است که با طراحی جمع و جور، برای محیطهای کوچک یا متوسط مناسب است و میتوان از آن بر روی سطوح بتنی، مرمری یا گرانیت استفاده کرد. این دستگاه از دیسکهای الماس چرخان برای از بین بردن عیوب و ایجاد سطحی صاف، استفاده میکند.
نوع دیگر، کفسابهای چند دیسکی هستند که در جهات مختلف حرکت میکنند. این نوع دستگاه قدرتمندتر از کفساب تک دیسکی است و میتواند مناطق بزرگتری را به طور مؤثر پوشش دهد. از این نوع سنگساب معمولاً برای کارهای سنگین مانند برداشتن پوششهای ضخیم یا تراز کردن سطوح بسیار ناهموار استفاده میشود.
برای کفسابی راهپلههای بزرگ پروژههای عظیمتر، اغلب از کفسابهای صنعتی استفاده میشود. این ماشینها به اپراتور اجازه میدهند تا روی آن نشسته و حرکات دستگاه را کنترل کند. این نوع کفساب مجهز به دیسکهای متعددی است که بهره وری بالا و نتایج قابل قبولی را ارائه میدهد.
قیمت کفسابی راهپله چقدر است؟
برآورد هزینه کفسابی سطوح و راهپله، به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از اصلیترین عوامل اندازه و شرایط راهپله است. سطوح وسیع یا پیچیدهتر، به زمان و تلاش بیشتری برای کفسابی نیاز دارند که نتیجه آن، افزایش هزینههاست. علاوه بر این، وضعیت راهپله نیز تأثیر زیادی روی قیمت نهایی کفسابی دارد. اگر پلهها به شدت آسیب دیده باشند یا دارای چندین لایه روکش قدیمی باشند، به کار گستردهتری نیاز دارند که میتواند قیمت کلی را افزایش دهد. نوع سنگ و مواد استفاده شده در راهپله، نوع دستگاه و خدمات اضافی مانند تعمیرات، درزگیری و… نیز به طور مستقیم روی قیمت کفسابی راهپله تأثیرگذار است.
مزیتی که کفسابی پله برای ما دارد
سنگسابی راهپله میتواند کاری خستهکننده و وقتگیر باشد. با این حال با ظهور ماشینهای کفسابی، این فرایند بسیار کارآمدتر و مؤثرتر شده است. استفاده از دستگاه کفسابی برای هموارکردن سطوح و راهپلهها مزایای متعددی دارد که در لیست زیر، برخی از آنها را مشاهده میکنید.
- شفافشدن سطوح راهپله
- محافظت بیشتر از سنگ
- تمیزشدن و پاکیزگی بیشتر
- افزایش جذابیت و زیبایی راهپله
- افزایش ایمنی
- افزایش دوام و طول عمر سنگ
- صرفه جویی در هزینههای تعمیرات
آیا کفسابی پله آنها را خراب میکند؟
کفسابی سطوح و راهپله یک روش معمول در پروژههای بازسازی است. با این حال، این سؤال مهمی برای بسیاری از افراد وجود دارد که آیا کفسابی باعث خرابی پلهها میشود یا خیر. در واقع پاسخ به این سؤال به عوامل مختلفی مانند نوع سنگ استفاده شده در راهپله و سطح مهارت افرادی که کار را انجام میدهند بستگی دارد. اگر کفسابی راهپله توسط افراد حرفهای یا افراد با تجربه و با استفاده از ابزار و تکنیکهای مناسب به درستی انجام شود، نه تنها باعث خرابی نمیشود بلکه افزایش دوام و طول عمر پلهها را در پی خواهد داشت.
چه موقع به کفسابی احتیاج داریم؟
سنگسابی پی در پی راهپله، میتواند باعث وارد شدن خسارات زیادی شود. به طور کلی انجام کفسابی پله باید در دو زمان انجام شود. مورد اول پس از پایان عملیات ساخت و ساز ساختمان است. هنگامی که پروژه به پایان میرسد، معمولاً مصالح مختلفی مانند سیمان، گچ، خاک و… روی سطوح راهپله باقی میماند که با شستشو از بین نمیرود. در این مواقع کفسابی میتواند بهترین راه برای تمیزکردن و جلادادن به سنگ باشد.
مورد دوم، هنگام بازسازی ساختمان برای پر کردن شکافهای به وجود آمده و افزایش شفافیت سنگ است. معمولاً پس از گذشت چندین سال، سنگها جلا و شفافیت خود را از دست میدهند و ممکن است با شکاف و درزهای مختلفی نیز همراه شوند. در این مواقع کفسابی راهپله گزینهای مناسب برای بازسازی این مناطق خواهد بود.
جمع بندی
کفسابی راهپله با استفاده از ماشین سنگسابی، دارای مزایای متعددی مانند کارایی بالا، ثبات در کار، صرفه جویی در هزینهها و زمان و همچنین بالا بردن ایمنی است. توجه داشته باشید که برای استفاده از این ابزار مدرن، نیاز به کسب آموزشهای لازم و کمک گرفتن از افراد حرفهای خواهد بود. در صورتی که قصد دریافت مشاوره بیشتر در این زمینه را دارید، کافی است با مشاوران و کارشناسان تیم سنگ نواز در ارتباط باشید.